<​

Ammattipätevyyskoulutus

Ammattipätevyyskoulutus - Suomen Ammattiliikenne Akatemia Oy on virallinen Trafin hyväksymä ammattipätevyyskoulutusta antava koulutuskeskus. Koulutuksemme kattavat kuljettajien sekä perustason- että jatkokoulutuksen.

Ammattipätevyyskoulutus Suomen Ammattiliikenne Akatemia Oy:ltä

Suomen Ammattiliikenne Akatemia Oy on varma valinta kuljettajan ammattipätevyyden perustason ja kuljettajien ammattipätevyyden jatkokoulutuksen kumppaniksi. Koulutamme vuosittain yli 10.000 henkilöpäivää. Tarjoamme erittäin laajan valikoiman ammattipätevyyden jatkokoulutuspäiviä. Perustason ammattipätevyyskoulutus (140h) on toteutettu siten, että pääset mukaan joustavasti. Kurssimme aloituksia on lähes päivittäin.

Koulutuksiimme luottavat kuljetusliikkeet, kaupungit, kunnat, viranomaistahot, yksityiset henkilöt ja monet muut tahot. Kouluttajamme ovat ammattitaitoisia alansa osaajia. Ammattipätevyyskoulutus laadukkaasti Suomen Ammattiliikenne Akatemia Oy:ltä!

Koulutustarjontamme »

 

Koulutuksen suorittamisen jälkeen sinun on haettava joko erillistä ammattipätevyyskorttia tai erityisehtomerkintää (95) ajokorttiisi. Molempia haetaan Ajovarman palvelupisteestä.

Hakemukseen on liitettävä

  • valokuva, joka täyttää passivalokuvan vaatimukset ja on digitoitavissa (valokuvana voidaan käyttää myös aikaisemmin ajoneuvoliikennerekisteriin talletettua valokuvaa);
  • perustason ammattipätevyyskoulutuksen suorittamisen jälkeen ensimmäistä korttia haettaessa todistus koulutuksen suorittamisesta tai kopio ammatillisesta tutkintotodistuksesta, jossa on merkintä mainitun koulutuksen suorittamisesta (mikäli koulutuksesta ei ole todistusta PIIKO-järjestelmässä);
  • erillistä ammattipätevyyskorttia haettaessa lisäksi kopio ajokortistasi, jos se on myönnetty muualla kuin Suomessa.

 

Perustason ammattipätevyyskoulutuksessa annetaan opetusta kuljetusten kuljettajalle asettamista vaatimuksista, liikenneturvallisuuteen sekä kuljettajan ja kuljetusten turvallisuuteen vaikuttavista seikoista sekä hyvästä ammatin hoitamisesta ajoneuvoa kuljetettaessa ja muissa kuljettajan tehtävissä.

Perustason ammattipätevyyden saavuttamiseksi sinulta vaaditaan 280 tunnin perustason ammattipätevyyskoulutus. Koulutus voidaan antaa myös nopeutettuna, jolloin koulutuksen kesto on 140 tuntia.
Mikäli olet saavuttanut perustason ammattipätevyyden koulutuksen kautta ja haluat laajentaa ammattipätevyytesi koskemaan myös toista liikennelajia, sinun tulee suorittaa ammattipätevyyden laajennus. Ammattipätevyyden laajennuksen koulutuksen kesto on 70 tuntia. Koulutus voidaan antaa myös nopeutettuna, jolloin koulutuksen kesto on 35 tuntia.

 

Ammattipätevyyden ylläpitämiseksi ja täydentämiseksi sinulle annetaan jatkokoulutusta kuljettajan tehtävän kannalta keskeisissä oppinaineissa, jotka sisältyvät perustason ammattipätevyyskoulutukseen. Jatkokoulutuksessa annetaan kuitenkin aina opetusta turvallisen, taloudellisen ja ympäristöystävällisen ajotavan vahvistamiseksi.

Jatkokoulutus voidaan antaa jaksoissa. Jatkokoulutuksessa opetuksen kokonaismäärä on 35 tuntia. Opetus on annettava vähintään 7 tunnin jaksoissa. Kun opetus on annettu, koulutuskeskuksen on annettava siitä todistus. Jos opetus annetaan jaksoissa, koulutuskeskuksen on annettava siitä todistus kunkin jakson jälkeen.

Mikäli sinulla on ammattipätevyys sekä linja-auton että kuorma-auton ajo-oikeusluokkiin, voit ylläpitää ammattipätevyyden molempiin luokkiin suorittamalla kerran 35 tunnin jatkokoulutuksen 5 vuoden aikana.

Jatkokoulutukset netissäJatkokoulutukset luokassa

 

Ammattipätevyyden tarkoituksena on lisätä kuljettajien ammatillisia valmiuksia ja siten parantaa liikenteen ja kuljetusten turvallisuutta sekä kuljettajien edellytyksiä tehtäviensä hoitamiseen.

Kuorma- ja linja-auton kuljettamista koskeva lainsäädäntö edellyttää ammattimaisessa liikenteessä toimivalta kuljettajalta ammattipätevyyttä. Ammattipätevyys on vaadittu henkilöliikenteessä 10.9.2008 alkaen ja tavaraliikenteessä 10.9.2009 alkaen.

Perustason ammattipätevyyttä ei vaadita, jos linja-auton ajo-oikeutesi on alkanut ennen 10.9.2008 ja/tai kuorma-auton ajo-oikeutesi ennen 10.9.2009. Kuitenkin, jotta saat jatkaa laissa kuorma- ja linja-auton kuljettajien ammattipätevyydestä tarkoitettuja kuljetuksia, on sinun suoritettava laissa säädetty jatkokoulutus 5 vuoden kuluessa edellä mainitusta päivämäärästä.
Ammattipätevyytesi on voimassa 5 vuotta perustason ammattipätevyyden saavuttamisesta. Ammattipätevyytesi voimassaoloa voit jatkaa 5 vuodeksi kerrallaan jatkokoulutuksella, kuitenkin enintään ajaksi, jonka ajo-oikeutesi on voimassa.

Jos et ole pitänyt ammattipätevyyttäsi voimassa jatkokoulutuksella, voit saattaa sen uudelleen voimaan osallistumalla jatkokoulutukseen.

 

Valitse itsellesi tai yritykselle sopivin koulutuspäivä tai ammattipätevyyskoulutus

Erilaisia koulutusohjelmia on valittavana satoja. Koulutusten suunnittelu on siten tarpeen, olipa koulutustarpeesi millainen tahansa. Teemme tarpeen mukaan uusia yrityskohtaisia direktiivin (2003/59/EY) mukaisia päiviä kuljettajien koulutustarpeen mukaan. Haemme koulutuspäivään Trafin hyväksynnän, jolloin yrityskohtaisista päivistä on saa ammattipätevyysmerkinnän, jolloin ammattipätevyyskoulutus antaa parhaan mahdollisen höydyn.

Suunnittelemme koulutuspäivistä aina innostavan, keskustelevan ja motivoivan erilaisin käytännön esimerkein ja harjoitteiden kautta. Keräämme koulutuksista nimettömät palautteet ja ne osoittavat 30.000 henkilön otoksesta 1-5 asteikolla yli 4,5 keskiarvoa. Olemme myös tällä mittarilla katsottuna luotettava kumppani. Valitse sopivin ammattipätevyyskoulutus laajasta valikoimastamme!

Jatkokoulutustarjontamme luokkakoulutuksissa

Kaikista alla olevat koulutukset ovat Traficomin valvomia ja niistä saa ammattipätevyyden jatkokoulutumerkinnän.

Järjestämme ammattipätevyyden jatkokoulutuksia myös netissä. Paikkakunnittain ryhmitellyt ammattipätevyyden luokkakoulutukset löydät täältä.

KOULUTUKSET

VIRTUAALIKOULUTUKSET