Tulityökortti

Tulitöitä ovat mm. kipinöintiä aiheuttava kaasu- ja kaarihitsaus, poltto- ja kaarileikkaus, laikkaleikkaus ja metallien hionta. Tulitöiksi luetaan myös työt, joissa käytetään kaasupoltinta, muuta avoliekkiä, kuumailmapuhallinta tai näihin verrattavaa voimakasta lämpösäteilyä tuottavaa työvälinettä.

Jokaisen tulitöiden kanssa tekemiseen joutuvan on tiedettävä, miten tulityöt tehdään turvallisesti.

Tilapäisellä tulityöpaikalla työskenneltäessä tulityöntekijällä tulee olla Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) myöntämä voimassa oleva tulityökortti. Suomessa myönnetty tulityökortti on voimassa Pohjoismaissa. Myös tulityöluvan myöntäjällä tulee olla voimassa oleva tulityökortti.

Muista vastuusi! Vakuutusyhtiöiden tulitöitä koskevat suojeluohjeet edellyttävät, että jokaisen tulitöiden kanssa tekemiseen joutuvan on tiedettävä, miten tulityöt tehdään turvallisesti. Tulityökurssilla opitaan ennalta ehkäisemään tulityöonnettomuuksien synty, keskeinen lainsäädäntö ja ohjeistus sekä eri osapuolten vastuut. Kurssin jälkeen ymmärretään tulityön ennakkosuunnittelun ja tulityöluvan merkitys sekä osataan tehdä työ turvallisesti.

Tulityökurssi

Tulityökorttikoulutuksen aiheita ovat mm.

  • Turvallisuudesta vastuussa oleville henkilöille
  • Työntekijöille jotka joutuvat tekemisiin kipinävaaran kanssa
  • Käytännön esimerkkejä turvallisesta työskentelystä

Koulutuksen tavoitteena on läpikäydä keskeinen lainsäädäntö ja siihen liittyviä käytännön toimia, joilla tulityöt hoidetaan turvallisesti ja ammattimaisesti.

Tulevat koulutukset

KOULUTUKSET

VIRTUAALIKOULUTUKSET